Følelsen av endring – intervju med Diana Fosha

I et intervju med Katarsis i forbindelse med Emotion Revolution i Bergen i 2018, snakker Diana Fosha om å se etter blomster i asfaltens sprekker, og å våge å bringe positive følelser inn i terapirommet.

Fosha mener at alle bærer med seg en sunn og vital side. Dersom terapeuten er genuint engasjert i pasienten, kan disse sidene hentes frem og dyrkes – på samme måte som den patologiske siden av pasienten kan behandles. Men, vi er så patologiorienterte, så det krever trening å se det, sier Diana Fosha.

AEDP Norge. Foto Sissel Grønlund

– I det øyeblikket man oppnår endring, og sier ”wow, jeg føler meg bedre”, da kan man begynne å jobbe med nettopp det: ”Fantastisk, hvordan kjennes det å føle deg bedre?”

Du kan lese hele intervjuet i Katarsis her